Meningen med livet

Oj oj, dagarna går försvinnande fort.

Både jul och nyår har passerat. Julen, ja va säger man. Den bästa julen i mitt liv. Att få ha vår lilla tös här betyder verkligen ALLT! Att se när hon går från att försiktigt känna på tomtens skägg, till att dra i det riktigt hårt. Glittret i ögonen när ¨hon öppnade¨sitt paket med Babblarna. (Vi är, och kommer fortsätta vara, väldigt restriktiva gällande skärmtid i alla dess former. Babblarna på youtube är vår livräddning om inget annat hjälper.)

Babblarna

A är nästan 9,5 månad nu och jag ställer mig dagligen frågan; Vart tog tiden vägen?

Från att bara ha legat där på sin filt eller i sitt babygym så far hon omkring som om hon aldrig gjort annat. Hon kryper men är lite lat och har insett att det går fortare att åla sig fram som tidigare. Hon ställer sig upp mot ALLT, går själv runt bord och längs soffan. Inget går säkert med henne i närheten. (kommer på mig själv med att sitta och småle när jag skriver)

Hon är en riktigt glad tjej som älskar att ha liv och rörelse runt omkring sig. Mycket ljud och människor är det bästa. Istället för att bråka och inte kunna sova när det är massa ljud så har vi tjejen som vaknar när det blir tyst. På gott och ont!

Sömnen har funkat jättebra fram tills nyss. Hon har sovit i eget rum sedan sex månaders ålder och det har gått jättebra. Nu har hon nog kommit in i separationsfasen där sömnen inte riktigt lirar som den ska. Hon sover från 19-tiden fram till kanske 02 men då vaknar hon och kan inte somna om i egen säng. Då får hon komma och ligga bredvid mig och somnar oftast innan jag lagt ner henne där. Har vi tur så är det inte morgon förrän strax efter 07.

Hon äter jättebra (som jag skrivit tidigare) och bitar i maten är hennes minsta bekymmer. Fort ska det gå annars får vi höra det. En liten tand är på uppgång och den borstar hon gärna. Den är så söt så söt men också sylvass.

Hennes första ord fick mig att smälta. MAMMA!

Vår lilla tjej har inga problem med att sitta själv och leka. Då och då kommer det lite snack från henne och jag njuter av att titta på. Hon gillar instrument och böcker kan hon bläddra i hur länge som helst.

Även om det stundtals är jobbigt att inte få sova ordentlig eller att ¨mitt eget jag¨ inte existerar för tillfället, så är A det bästa i mitt liv. (Hennes pappa kommer numera på en god andraplats.) Jag minns inte vad jag gjorde med all min tid och skulle aldrig vilja ha tillbaka den heller. Att se henne utvecklas och ständigt lära sig nya saker är som balsam för själen. Hon är verkligen meningen med livet! Det var henne vi väntade på så länge!

Sitter

I hela denna karusell så tänker jag så ofta på vilken otrolig tur vi har haft som har kommit hit. Att vi lyckades! Jag fäller ofta lyckotårar och känner mig tacksam. Tänker också på de av er som inte lyckats ännu. Jag önskar av hela mitt hjärta att ni ska få känna samma känslor som jag äntligen får känna.

Inser att detta blivit lite långt och hoppas att ni orkat läsa hela vägen. Jag SKA verkligen bli bättre på bloggandet!

Massa kärlek och värme vill jag skicka till er som fortfarande går in och läser!

Annonser

4 thoughts on “Meningen med livet

  1. Så fin hon är! Och jag håller med dig med att livet fått en ny mening. Min prins fyller ett år idag, så galet. Roligt att läsa när jag följt er resa 🙂 Vi kanske kommer följas på en ny resa så småningom. Kram från Julia och Pelle

  2. Ja, visst går det fort! Vår tjej är snart 14 månader och med stormsteg närmar vi oss en helt ny fas i tillvaron: dagis! Hua…
    Känner igen känslan av tacksamhet. Nästan varje kväll när jag går och lägger mig och ser på vårat barn säger jag tack-tack-tack till vetenskapen.

    • Ja, dagis är nästa stora grej. Den biten får min sambo ta hand om, ha ha! Hur ska jag kunna lämna ifrån mig henne? Inskolning är inte för mig. Jag kommer ju gråta mer än vad hon kommer göra.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s