Börjat jobba

Sedan i mitten av april har jag varit sjukskriven på heltid eftersom jag sprang fort och hårt in i väggen. (läs mer här) Eller så värst fort var det väl inte egentligen då jag haft det jobbigt i över ett år. Men det gjorde lika ont när jag stötte emot väggen som om jag sprungit det snabbaste jag kunde. Jag har en fantastisk läkare som verkligen lyssnar,analyserar det jag säger och försöker hjälpa mig på bästa sätt. Jag har även, via vårdcentralen, fått tillfälle att gå på Kognitiv beteendeterapi (KBT). Något som jag verkligen rekommenderar alla att testa, sjukskriven eller ej, för man lär sig otroligt mycket om sig själv. Även om jag mår mycket bättre än på länge så är jag inte helt återställd. Samtidigt känner jag att det inte är jättekul att vara sjukskriven. Dels det ekonomiska men också den sociala biten. Jag har försökt att ha något inbokat varje dag. En lunch med en kollega, fika med en vän eller bara ärenden som behövde fixas. Allt för att inte bara ligga på soffan och dega.

I onsdags var jag hos läkaren igen och vi diskuterade lite gällande min framtid. Hon ville att jag skulle trappa upp lite smått och börja jobba 25%. Jag kände själv att två timmar per dag var lite väl kort (jag kanske få äta upp det här när det gått en tid) så jag bad om 50% istället. Så från och med i torsdags så jobbar jag halvtid och det fram till min semester. Jag har tillsammans med min uppdragsgivare (är som tidigare sagt konsult med en enda uppdragsgivare) lagt upp en mycket bra plan. För första gången så känner jag att de faktiskt lyssnar på mig när jag berättar hur jag mår och planerar arbetet därefter. Dessutom får jag helt fritt välja mellan vilka tider jag vill jobba så länge jag får jobbet gjort.

Det var kul att komma tillbaka men efter bara en dag så var jag helt slut och fick gå hem och vila. Tröttheten till trots så är jag ändå glad att komma igång lite smått redan innan semestern och förhoppningen är att komma tillbaka på 100% efter den. Hoppas på det bästa!

Många bollar i luften

Bilden är lånad från google.

2 tankar om “Börjat jobba

  1. Skönt att få börja jobba lite. Det är ändå en social bit som får en att tänka på lite annat ibland. Kram!

    • Ja verkligen! Det är den sociala biten jag har saknat mest av allt och precis som du säger så har man huvudet fullt av annat än att bara tänka på bebisverkstaden hela tiden! Kraaam

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s